top_juelsminde6.jpg

Rumdesign: Ny udestue med nyt udsyn

Nye uderum med nyt udsyn

En af DesignHavers store styrker er glæden for at tænke i rum – og det er en faglighed, der nu skinner igennem hos Christina og Lars. Her får du en omvisning i haven med rum-brillerne på.

"Her er en mand, der virker overbevisende"

Sådan husker Lars Christiansens sin mavefornemmelse fra Tor Haddelands første besøg på sommerhusmatriklen.

Da parret under havearkitektens første besøg fortalte, at der var mange kastevinde ved arealet omkring hoveddøren, foreslog Tor Haddeland for eksempel straks, at de skulle fjerne en dør mellem hus og anneks.

Hans vurdering var: I stedet for læ skabte den nemlig turbolens. Samtidig ville de også vinde mere havudsigt ved at fjerne døren. Den slags gode forslag fra hoften gav respekt hos ejerne.

Christina Roslyng og Lars Christiansen troede egentligt, at det blot ville give mere vind at åbne døren op – men det viste sig snart, at Tor Haddeland havde ret i sin teori.

”Dem slags forslag fra hoften gav mig en fornemmelse af, at mandens tanker kan blive til handling – at han kan få ideerne smækket af sted”, fortæller Lars Christiansen efter den nye terrasse er taget i brug.

 

Nu bruger vi terrassen

Omvendt blev parret også udfordret af Tor Haddelands konsekvente rum-fokus. Ikke mindst da han foreslog parret at skære den eksisterende terrasse nær hoveddøren op. En historie, du kan læse mere om i afsnit to.

Trods den indledende skepsis over for ideen er det blevet ”en rigtig god løsning”, hvis du spørger Christina Roslyng.

”Nu bruger vi den her terrasse – det gjorde vi ikke før. Hækkene skaber et rum, der er mere afskærmet, og vi sidder her om eftermiddagen eller om aftenen, når solen er her – men det er meget afhængigt af vinden”, forklarer Christina Roslyng.

En vigtig pointe er, at parret nu har fået langt flere muligheder i haven – en vifte af rum gør nemlig, at de altid kan finde læ og sol i mindst ét af dem – og ligeledes være afskærmet fra nysgerrige blikke ude fra vejen, der fører forbi huset. Netop de helt basale ønsker, de på forhånd havde til projektet.

Du skal nu med på en lille havevandring med fokus på nye rum, sommerhusmatriklen er blevet beriget med:

Havevandring på sommerhusmatriklen

Belaegning med granitplank designet af havearkitekt Tor Haddeland

Først møder du indgangspartiet fra garagen hen mod træterrassen. De hvide granitplanker tegner en diagonal linje, og stenene er lagt i et brudt mønster.

Gasbaal på traeterrasse designet af havearkitekt Tor Haddeland

Som det første på selve terrassen, så byder en bænk på ydersiden af takshækken dig velkommen – og bænk/hæk er med til at flytte blikket væk fra det ellers dominerende anneks.

Terrasse ved sommerhuset

Terrassen ved hoveddøren, hvor brædderne blev savet op og en hæk plantet ind. Her står nu et bord med plads til aftensmaden. Læs mere om tankerne med rummet her.

Lars Christiansen ved sommerhuset i Juelsminde

Næste rum på vores tur er bruseområdet. Taks-hækken ud for bruseren er højere, så den skærmer den badende og giver en privat zone at nyde strålerne i. Læs mere om takshækkene her.

Bonsai bjergfyr på traeterrassen tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Den store terrasse ud mod havet er brudt op med lægivende hække og en skulpturel taks, der snor sig op fra et nyanlagt bed. Læs mere om træskulpturen her.

Terrasse med granitplank tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Du fortsætter nu rundt om huset, og langs med matriklens mest rolige langside kommer du først til en solglad zone, hvor to liggestole venter på afkoblende gæster.

Hyggekrog med marehalm og blaa bjoernegraes

I den anden ende af langsiden støder du på et andet roligt rum, der også gentager havens overordnede design med granitplanker lagt i brudt mønster og vægge af stedsegrøn taks.

Traedesten i granit og takshaekke som rumdelere

Du går rundt om annekset, og på vej ud af haven igen får du øje på, at kombinationen af hvide trædesten og korte hække anlagt i forskudte, men parallelle baner også understøtter de diagonale linjer mellem indgangszonen på terrassen og garagen.

Takshaekke med udsigt til vandet

Netop den veludviklede sans for at skubbe omfavnende rummelighed og nye muligheder ind på sommerhusgrunden har overrasket Christina Roslyng positivt:

”Det, der tidligere var en stor og kold terrasse, er blevet til flere hyggelige rum. Hver gang jeg ankommer til sommerhuset, nyder jeg især den scene, der er skabt foran hoveddøren, hvor brædderne blev savet op. Det er meget mere imødekommende nu, og der er skabt mere sjæl omkring huset. Vi har aldrig siddet så meget udenfor som denne sommer. Det har bare været så fedt at få ført ud i livet.”

Se et lille udvalg af haver, vi har designet og anlagt

Ønsker du at vide mere om DesignHavers produkter?

Tor.jpg
“Ring eller skriv endelig, så vi kan få en uforpligtende snak om et eller flere af vores mange kvalitets produkter.” - Tor Haddeland, Direktør af DesignHaver
kontakt

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 9.950,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu