Aks på elefantgræs 'Dronning Ingrid'

Frodigheden får frihjul i denne grønne byhave

En byhave som emmer af grøn glæde, sjæl og et twist af nordisk minimalisme

Byhaven oser af charme, sjæl og personlighed med sine krogede grønne træer og buske, organiske linjer og niveauforskelle på terrassen og sprudlende blomsterbede som understreger det frodige udtryk.

Havearkitekt Tor Haddeland designer ny have til hvid patriciavilla i Århus C

Grøn glæde omkranser den klassiske villa

De store grønne flader snor sig rundt om den smukke ældre patriciavilla og plænens organiske og skrånende linjer smelter sammen med husets klassiske arkitektur. Haven kan opleves som en helhed sammen med villaen men også som fire mindre rum; loungezonen på den ovale terrasse, spisezone på terrassen nærmest huset, terrasse til solbadning i havens bagerste og mest ugenerte hjørne og selve 'entréen' til haven, hvor spejlbassinet med de 'flydende bål' tager imod. 

Oval terrasse med Kongsberg natursten og stødtrin i cortenstål

Skulpturelle elementer giver haven karaktér

Den ovale terrasse er hævet et stykke over plænen og står som et næsten skulpturelt element i haven omkranset af de store grønne taks, som er med til at danne rum og skærmer for indsyn. Terrassen er belagt med natursten i 1*1 meter fra vores serie Kongsberg. Stødtrinene op til terrassen er beklædt med cortenstål som er et af terrassens skulpturelle virkemidler. 

Loungemiljø på oval terrasse

Loungemøblet næsten svæver over terrassen

Det hvide loungemøbel bliver næsten en skulptur i sig selv på den ovale hævede terrasse. Haddeland Lounge er et af DesignHavers egne produkter designet af havearkitekt Tor Haddeland. Møblet er lavet i lyst gasbeton med lave rygge som er hævet en smule over sædet og med LED belysning langs soklen. På den måde syner det, som om møblet svæver. Det robuste loungebord i azobé træ har et kraftfuldt udtryk ved siden af det lyse møbel.  

Lounge med integreret gasbål

Store kvadratiske natursten giver et eksklusivt udtryk

De store kvadratiske natursten fra serien Kongsberg ligger solidt på den ovale terrasse. Stenene er i grålige changerende nuancer og har en meget behagelig glat og poleret overflade - lige til at gå på med bare fødder i løbet af sommeren. De to perforeringer i belægningen med søsten og de lange slanke elefantgræsser er med til at danne rummet omkring loungen. De målrettede spots mellem græsserne spreder stemning om aftenen.

“En byhave hvor ejernes personlighed er båret med helt ud i haven i form af de lette organiske linjer blandt alle de frodige blomsterbede og gamle karaktérfulde træer. Jeg er meget tilfreds med den måde, haven og terrassen spiller op til huset på. Du får et væld af små oplevelser, når du bevæger dig rundt, og haven har et harmonisk udtryk helt ned i detaljen.” - Tor Haddeland
Spejlbassin i cortenstål med to gasbål

Når mørket sænker sig …

Spejlbassin i cortenstål med to integreret gasbål

To kvadratiske øer med levende flammer

Ved villaens indgangsparti byder et rektangulært spejlbassin velkommen, hvor to kvadratiske øer fyldt med runde søsten er placeret symmetrisk i det himmelspejlende vand. To øer, der sammen med havens øvrige belysning kan flamme op om natten – der er to gasbål gemt under stenene. Bassinets sider er lavet i cortenstål som går igen på stødtrinene op til den ovale terrasse, hvor havens loungezone er placeret.
Krukken med det lille fyrtræ til højre for bassinet har et rustikt look som danner en flot kontrast til havens enkle udtryk. De brændte farver passer også godt til havens øvrige materialer som cortenstål og de store kvadratiske natursten på terrassen med loungen. 

Terrasse med spisebord og med stauder omkring

Spisezone mellem sprudlende blomsterbede

Havens spisezone er placeret på villaens nærmeste terrasse. Her er det en mere klassisk belægning med den traditionelle betonflise i 60*60 cm og med chaussesten. Fra spisezonen har man et flot kig til både loungezonen og spejlbassinet nær villaens indgangsparti. Blomsterbedene med de mange stauder, græsser og taks er med til at skabe rummet omkring spisezonen. 

Gasbål Olymp Fireplace

Flammerne danser i aftensolens lys

Kontrasten mellem de mørke, runde søsten og retvinklede stålrammer samt mødet mellem elementer som ild og vand er typisk for DesignHavers arbejde. Tor Haddeland har tegnet og udviklet gasbålet, som her er integreret i loungemøblet men som også fås som fritstående søjler i stål. Desuden leverer DesignHaver en app, som man bl.a. kan tænde og slukke bålet fra.
De levende flammer både i loungen og i spejlbassinet nær villaen indgangsparti spreder masser af stemning og er med til at give små oplevelser, når man bevæger sig rundt i haven. 

Produkter brugt i denne have

Relaterede projekter

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 25.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
bo-bedre-magasin_2022.jpg
Menu