HH5.jpg

Interview

Michael faldt øjeblikkeligt for vinkel-ideen

Ejeren af villaen, der har fået søforbindelse, fortæller, hvordan DesignHavers formsprog stak ud i forhold til andre havearkitekter. Og hvilke detaljer ved det færdige resultat, han er særlig vild med.

Før foto.jpg

Hvad var dit behov?

Vi boede i København i en lejlighed, og da vi fik en datter i 2018, fik jeg lyst til et hus med have igen. Jeg faldt for den omkring 150 år gamle villa, fordi alt er renoveret nænsomt indendørs. Men haven var bare én stor græsplæne. Set nedefra lignede kælderen nærmest en garage. Der manglede især noget, der forenede huset og søen i baghaven. OBS: Foto er førfoto.

Efter foto.jpg

Hvordan fandt du frem til DesignHaver?

Jeg søgte på ordet havearkitekt. Googlede, googlede og googlede. Jeg fandt mange, der havde en for romantisk og engelsk havestil. Smukt, men der manglede noget. Så stødte jeg på DesignHavers hjemmeside. Fliser i store dimensioner, loungemøbler, belysningen, rustne kummer. Mange af de elementer kunne jeg godt se for mig. Det havde kant.

HH2.jpg

Hvad gjorde du så?

Jeg lavede en grundig præsentation, hvor jeg med tekster, fotos og kort beskrev, hvad problemerne med haven var. Det gjorde jeg faktisk allerede før jeg købte huset. Jeg lavede det helt store arbejde med mit prospekt, fordi jeg ville have Tor Haddeland til at gå om bord i projektet. Det skulle ikke være assistenten. Det lykkedes jeg med.

HH1.jpg

Hvad tænkte du, da du så Tors tegninger?

Jeg købte øjeblikkeligt ideen med at dreje terrasse og trappe i en vinkel i forhold til huset. Det faldt i hak, da jeg så det. Jeg forestiller mig, at Tor har siddet i en sen nattetime for at få detaljerne til at falde på plads. For eksempel kunne den store, eksisterede ahorn blive ståede midt på trappen. Det ser ud som om, at den er plantet til formålet. Så bliver det ikke bedre!

HH3.jpg

Hvad er du mest glad for ved løsningen?

Terrassen ved huset. Den bruger vi meget. Den er blevet væsentligt større, end hvis den var bygget efter husets linjer. Hjørnet af terrassen går ud fra facadens linje, og det giver en større flade. Samtidig er terrassen sænket 2-3 trappetrin, og det gør, at man har en virkelig god udsigt, når man står inde i køkkenet. Møblerne på terrassen står ikke i vejen for udsynet.

HH4.jpg

Hvad er du ellers glad for ved løsningen?

Det er en specielt flot scene, når man står ved søen og kigger op mod huset. For eksempel opstår der en skulpturel effekt på den måde, trappetrinene bevæger sig rundt om den store ahorn på. Trappen er blevet en flot modsætning til den gamle villa. Når mørket falder på, så giver belysning under loungemøbler, trappetrin og spots under ahorn-træet en fantastisk effekt.

naja-munthes-have.jpg

Naja Munthes oase – midt i storbyen

Klassisk villa fra 1880'erne får minimalistisk medspil

Det er en kunst at forene storby og natur. Gammelt og nyt. Det skandinaviske udtryk med østens mystik. Den balance er den røde tråd i modedesignerens Naja Munthes hjem og byhave i hjertet af København. DesignHaver har forvandlet hendes have med vildnis-hjørner og en slidt stentrappe til en nøje afvejet totaloplevelse.

Læs mere her

Produkter brugt i Najas have

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 22.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu