Close-up af kaffebord på terrasse

Naja Munthe:

”Jeg kunne straks se det: DesignHaver kan noget særligt”

Her kan du læse, hvordan modedesigner Naja Munthe fandt frem til DesignHaver, og hvad hun synes om den have, vi har tegnet og anlagt omkring hendes hjem i det indre København.

Modedesigner Naja Munthe på sit loungemoebel designet af havearkitekt Tor Haddeland

Hvordan fandt du frem til DesignHaver?

Jeg googlede ordet havearkitekt. Så dukkede der et væld af traditionelle haver med morgenfruer og stokroser op. Men blandt dem var DesignHavers hjemmeside med grafiske, Østen-inspirerede, minimalistiske haver – som samtidig så ud til at være hyggelige at opholde sig i. Jeg kunne straks se det: DesignHaver kan noget særligt. Derfor ringede jeg til Tor Haddeland.

Close-up af traeterrasse med trin i granit

Hvad var dit indtryk under jeres første møde?

Mit spørgsmål var, om DesignHavers stramme stil også kunne virke hos mig. Jeg er både glad for den minimalistiske og en mere organisk stil. Jeg er meget æstetisk og tænker meget over balancen mellem harmoni og disharmoni. Så det handlede om at finde den rigtige balance. Heldigvis syntes Tor, at det lød som en fed opgave.

Hvidt loungemoebel på terrasse i granit med kanter i cortenstaal

Hvordan udfordrede DesignHaver dig undervejs?

Jeg har en dansk have, men jeg er mere til bambus end æbletræer. Der er noget meget æstetisk over bambus. Jeg holder af naturfarverne, plantens rør og bladenes form. Da jeg sagde til Tor, at jeg ville have bambus inde under bøgetræet, så stejlede han. Han siger stadig, at det ikke passer ind – men at det virker, fordi det er skævt og fortæller meget om mig som person.

Baalsoejle i cortenstaal designet af havearkitekt Tor Haddeland

Hvordan har DesignHaver udfordret dig?

Jeg havde svært ved se det ildsted for mig, som DesignHaver foreslog. Men da det kom op og stå, og der blev sat ild til det, så var jeg overbevist. Nu tænder jeg bålet mindst fem gange om ugen. Nogle gange bare lige 10 minutter, mens jeg sidder på terrassen og drikker en kop te. Jeg havde den samme oplevelse med den øvrige belysning i haven. Først tænkte jeg: Er det virkelig nødvendigt? Nu kan jeg ikke forestille mig en have uden lys i. En sen sommeraften prøvede jeg at slukke alt lyset, mens jeg sad ude. Pludselig trådte gadebelysningen, lyset fra naboer og kørende biler meget frem. Belysningen skaber i høj grad hygge og sit eget rum.

Amfitrappe med forskudte trin i granit

Hvad synes du om resultatet?

DesignHaver har lavet en elegant løsning på en kompleks opgave. Det er bare så flot – hele vejen igennem. Jeg er navnlig glad for terrassen op mod huset med dobbelttrin. Jeg kan ikke finde en vinkel, hvor jeg ikke synes, at den er pæn. Jeg er så glad for det, at jeg har anbefalet DesignHaver til en god veninde. Og det gør jeg altså kun, når jeg har fået value for money, gode produkter og et stykke arbejde, der er afstemt til den, jeg er.

Havearkitekt Tor Haddeland designer modedesigner Naja Munthes have

Naja Munthes oase – midt i storbyen

Klassisk villa fra 1880'erne får minimalistisk medspil

Det er en kunst at forene storby og natur. Gammelt og nyt. Det skandinaviske udtryk med østens mystik. Den balance er den røde tråd i modedesignerens Naja Munthes hjem og byhave i hjertet af København. DesignHaver har forvandlet hendes have med vildnis-hjørner og en slidt stentrappe til en nøje afvejet totaloplevelse.

Læs mere her

Produkter brugt i Najas have

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 22.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu