Top.jpg

Læ-leg ved Munthes kysthus

Naja Munthes forblæste sommerhus-grund fik nye rum med læ

Turbulente vinde var hverdag ved modedesigner Naja Munthes sommerhus. Vindene var en helt naturlig del af den fantastiske havudsigt fra kystklintens top. Men i en serie af nyanlagte uderum har DesignHaver skruet ned for blæsten og op for udsigten.

Najas sommerhus_0001.jpg

Fuld havudsigt uden blæst

”Når man sidder på terrassen ude ved skrænten, så er der læ. Rejser man sig op, så kan man mærke blæsten stige op i ansigtet”. Ifølge Naja Munthe er det den detalje, hun er mest glad for ved DesignHavers makeover af hendes sommerhushave. På den ene side er hun kommet helt tæt på havudsigten, på den anden får hun læ. Hun fortsætter: ”Den nye terrasse er ret genialt tænkt, og jeg har virkelig brugt den meget”.

Se et andet bud på en terrasse anlagt nær en skrænt

Najas sommerhus_01.jpg

Granitmur tæmmer turbulens

Vindene dominerer langtfra kun helt ude ved kystklinten. På den eksisterende terrasse foran huset var vindene ofte turbulente. Den type blæst har DesignHaver ofte haft held i at tæmme. Tidligere kunne blæsten bevæge sig i en kile mellem hus og skel. Nu er kilen lukket af med en mur. Men ikke helt lukket af. Murenes nicher tillader en smule vind at komme forbi. Står muren det helt rigtige sted, så reducerer nicherne turbulensen.

Se andre eksempler på, hvordan vi bruger muren af eget design

Najas sommerhus_02.jpg

Gangbro binder uderum sammen

For at skabe mere hygge og flere rum i haven, skar DesignHaver en meget stor, flad træterrasse op i mindre bidder. Der blev etableret en gangbro med skiftende vinkler og materialer. Bl.a. en skiffer-plade, der skifter farve, når det regner. Naja Munthe er glad for gangbroen, der er blevet ”en lækker sti” fra huset ud til kystterrassen. ”Mikset af materialer og vinkler skaber noget interessant at kigge på. Som modedesigner er det noget, jeg synes rigtig godt om”.

Se også, hvordan vi bruger trædesten til at skabe sti-forløb

Najas sommerhus_03.jpg

Bålsøjle som prikken over i’et

Den eksisterende terrasse blev skåret op i mindre zoner. Krukker og ny beplantning – nedfældet i nye åbninger – giver nu rumeffekter, hvor terrassen tidligere var én stor flade. Der er også tilført en bålsøjle i corténstål. Den ruster i spændende nuancer, men kun på ydersiden, og derfor er bålsøjlen velegnet til at stå i et hårdt kystmiljø med saltduft i luften. Når mørket falder på, kan Naja Munthe tænde op for de gasdrevne flammer, som giver et levende skyggespil.

Se andre haver, hvor vores bålsøjle brænder igennem

Tøjdesigner Naja Munthe i sin nye have.jpg
“Mit ønske var at få flere rum til hygge, mere læ og alligevel komme endnu tættere på udsigten ved den forblæste kystklint. Designhaver er gode til at løse den slags komplekse opgaver. Deres havedesign gav lige præcis de dimensioner i haven, jeg søgte.” - Naja Munthe
Najas sommerhus_10.jpg

Sommerstemning..

Najas sommerhus_05.jpg

Nye planter underbygger hygge

Ny beplantning indrammer havens små miljøer med stor rumeffekt. Træer, planter og høje græsser er nøje placeret og udvalgt, så de skaber læ og refererer til kystområdet. Skovfyrene tilvenstre er et oprindeligt træ her langs Sjællands nordkyst. Takshækken til højre trives også glimrende her helt tæt på havet. Rundt omkring på og ved terrasserne bevæger høje, løse græsser sig i vinden og giver et blødt modspil til havens rette linjer og hårde materialer.

Andre eksempler på, hvordan vores beplantning skaber hygge

Najas sommerhus_07.jpg

Gamle rum med nye effekter

I et hjørne af grunden er der ikke lavet store ændringer i forhold til de eksisterende rammer. En række detaljer har dog været med til at booste både hyggen og rumeffekten. Langs med foden af det eksisterende hegn er der lavet en niche med søsten, som indrammer terrassen af cumarutræ. Samtidig giver en serie af krukker rummet karakter. I nogle af dem står græsser, som leder tankerne hen på kystmiljøets marehalm og andre nøjsomme planter.

Se vores udvalg af krukker

Najas sommerhus_06.jpg

Loungemøbler får blødt modspil

Ud over at skabe læ, så var nye, hyggelige udendørsrum højt på ønskelisten hos Naja Munthe. Hun er vild med mikset mellem gammelt og nyt, og hun har indrettet det nye uderum i læ med
marokkanske puder samt organiske, skulpturelle genstande. De giver et blødt modspil til de hårde, rette linjer i loungemøblet, som DesignHaver selv har designet. Loungemøblerne er suppleret af et massivt bord i jerntræ, der spiller sammen med træterrassens farver.

Se flere eksempler på, hvordan vores loungemøbler kan bygges op

Najas sommerhus_08.jpg

Værn refererer til Munthes helårsbolig

Værnet ud mod skrænten er specialdesignet i samme materialer og form som hjemme ved Naja Munthes faste bolig. Egentlig ville Naja Munthe og Designhaver gerne have undgået værnet, men
terrassen slutter helt ude over skrænten, så det er en nødvendig detalje. Og hvorfor ikke gøre en dyd ud af nødvendigheden med en design-reference, der binder sommerhusgrunden sammen med Naja Munthes faste bolig?

Se vores arbejde ved Naja Munthes villalejlighed

“Jeg har bygget en historie op, der flytter oplevelsen af haven og udsigten helt ud til klinten. Samtidig spiller de nye miljøer ved huset godt op mod den dragende havudsigt. Vi har defineret nogle hyggelige rum, så der er mere at se på i forgrunden frem for en gold terrasse og en stor græsplæne.” - Havearkitekt Tor Haddeland

Produkter brugt i denne have

Flere projekter

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 12.950,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu