Loungezone med swimmingpool, gasbaal og eksotiske planter

Minimalisme med store armbevægelser

Store og enkle flader i grå og hvide nuancer, et strejf af syden og markante planter mødes i ren minimalisme i denne have.

Et væld af store flader, hårde kanter, lige linjer og mørke sten skal have et blødt og organisk modspil. Både træterrassen og planterne giver haven karaktér og i denne minimalistiske have får planternes skulpturelle former og stærke grønne farver magt over de hvide og grålige enkle flader og tilfører en næsten sydlandsk stemning til haven. Stilen er upyntet, ærlig og båret af kontrastfulde materialer og et enkelt design. 

Swimmingpool i minimalistisk have designet af havearkitekt Tor Haddeland

Fliser i store formater i grå nuancer komplementerer den hvide kubiske form

Boligen, der er opført i hvidpudset beton, har ud mod haven en facade i glas. På den måde smelter det indendørs og udendørs areal sammen og man kan nyde haven indefra også når mørket falder på og både poolen, terrasserne og tæerne er oplyst. Huset fremstår som en hvid, kubisk form, hvor de store grå flader af natursten fra serien Kongsberg i 100*100 cm skaber kontrast og ro. 

Skulpturelle traeer på terrasse med swimmingpool

Markante og skulpturelle planter midt i linjeland

Det stærke turkise lys fra poolen spreder en særlig ferie stemning på hele terrassen. Og de bløde loungemøbler og de lyse solstole indbyder til ren afslapning. De skulpturelle fyrtræer er plantet i kvadratiske felter dækket med søsten - perforeringerne i belægningen og træerne er med til at afskærme og danne rum i haven og de runde søsten blødgører udtrykket med de mange lige linjer. 

Udendoers bruser på terrasse med bambus omkring

Bad ved bambusløvet

Udendørsbruseren har sin egen zone med den hvide væg som baggrund og med bambus omkring som igen tilfører den eksotiske sydlandske stemning til terrassen. Helt enkelt design med den hvide væg, de rektangulære mørke natursten placeret i et felt med søsten. Feltet afgrænser tydeligt brusezonen og bambusplanten og de runde søsten bløder det stramme udtryk op. 

Kubistisk hvidt hus med lange plank i natursten

Lange plank i mørk slebet natursten viser vej til huset

Plank fra vores eksklusive serie Kongsberg ligger som lange vejvisere mod huset, når man kommer gående nede fra vejen. De ligger både på parkeringspladsen og på stien som fører op til huset med de stedsegrønne takshække på begge sider. Hækkene danner rum og er med til at afskærme for indsyn til terrassen ude fra vejen. Takshækkene står smukt i den stærke grønne farve og giver liv til haven på alle årstider. 

“Denne have, som bærer præg af stemninger fra spansk lounging, eksotiske planter og de mange kontrastfulde materialevalg, er med få virkemidler blevet en fuldendt minimalistisk have, hvor udtrykket 'lees is more' kommer til sin fulde ret.” - Tor Haddeland
Gasbaal flammer op fra ramme i staal

Når mørket sænker sig …

Swimmingpool i minimalistisk have med bambus og skulpturelle traer

Miks af materialevalg på træterrassen

Loungezonen er indrettet på et forhøjet trædæk, og sammen med den hvide mur og baggrundstæppet af bambus, skaber det en intim og ugenert krog. Den perforerede belægning med den skulpturelle fyr er også med til at danne rummet. På terrassen er der benyttet forskellige materialer, teksturer og overflader. Der bliver gjort brug af natursten, cumarutræ, beton og grønne planter, der er med til at give terrassen personlighed og sjæl. De overdimensionerede bløde puder i loungemøblerne er med til at bløde det hårde udtryk op med naturstenene, betonbordet og alle de rette linjer. Beplantningen med et væld af de grønne farver er også i den grad med til at bløde hele udtrykket op og skabe stemning. 
De målrettede spots i beplantningen og LED lyset langs soklen hele vejen rundt om loungezonen lyser hele haven op indirekte. Lyset har en diskret og eksklusivt virkning, når tusmørket falder på. Det giver en særlig stemning, og så har man glæde af alle havens skulpturelle planter også i aftentimerne.

Et kig fra traeterrassen udover swimmingpoolen og loungemoeblerne

Hjortetak og yucca palmer understreger feriestemningen

Et kig fra terrassen nærmest huset ud over haven. Her ses tydeligt hvor mange rum haven indeholder med de få virkemidler som laver de diskrete opdelinger. Swimmingpoolen er havens center - niveauopdelingen, perforeringen i belægningen, placeringen af møblerne og gulvets forskellige materialer, er de virkemidler som er med til at danne de forskellige rum. 
Den skulpturelle hjortetak til venstre i billedet og de mange yucca palmer understreger den sydlandske næsten spanske stemning der hersker i haven. De mange bambusplanter danner ramme om hele haven både i de mange krukker fordelt i de forskellige rum og de store planter som står opad den hvide mur ved loungen og udendørsbruseren. 

Gasbaal i minimalistisk hvidt podie

Levende flammer sæt blus på terrassen

Træterrassen løber langs husets facade og giver god plads til at indrette forskellige områder. Der er placeret flere grønne planter, hvoraf den skulpturelle fyr til venstre indrammer terrassen og afskærmer.
De hvide minimalistiske solstole er ideelle til en hyggekrog og skaber et naturligt sted for afslapning. Pladsen på terrassen er udnyttet og inddelt i flere forskellige områder, så de passer til hjemmets beboere. Den hvide kubistiske form, som gasbålet bor i, står som en pendant til husets form. På den måde trækkes husets formsprog med ud i haven, så helhedsoplevelsen understreges. Bålet blusser op i en retvinklet ramme af stål og spreder masser af stemning hele året - både på de lange lyse sommeaftner og i vinterens tusmørke. 

Relaterede projekter

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 25.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
bo-bedre-magasin_2022.jpg
Menu