Svaevende traeterrasse med spise- og loungezone designet af havearkitekt Tor Haddeland

Univers af svævende effekter

Bestandige materialer og svævende effekter smelter sammen med denne monumentale bygning

Husets og havens svævende udtryk og det arkitektoniske greb med at dreje husets overetage i forhold til underetagen er med til at skabe rum i haven. De skråtstillede trædragere betyder, at huset syner let og svævende trods det ellers monumentale udtryk. I haven fortsætter de forskudte linjesæt som igen understøtter husets design. 

Havedesign med forskudte linjesaet designet af havearkitekt Tor Haddeland

Markante og bestandige materialer

Haven er designet med to linjesæt uafhængigt af huset for at skabe spil. Det skaber dynamik og flere rum i haven - en loungezone - en spisezone og en stor terrasse belagt med skifer plank. Afskærmet af en granit mur og tre vandsten på række giver en afslappet og hyggelig stemning. Den lange træterrasse i cumaru træ giver en rolig stor flade og en svævende effekt på grund af terrænspring på grunden.

  

Granitmur designet af havearkitekt Tor Haddeland

Granitmur skåret ind i skrænt

Granitmuren Haddeland Wall skærer sig ind i skrænten i en 90 grader vinkel. Muren bryder de lige linjer op langs plænen og muren former terrassen med skifer plank, så den afskærmes og der opstår endnu et rum. Muren bliver et næsten skulpturelt element i haven, som også kan nydes inde fra huset ud gennem de store vinduepartier. 

Vandsten i granit designet af havearkitekt Tor Haddeland

Vandsten på stribe

Tre vandsten som står på række oser af overskud og bliver bindeleddet mellem ude og inde. Stenene kan nydes inde fra huset gennem det store vinduesparti som ikke kan åbnes, men bliver derimod næsten som et maleri, når man indefra kigger ud. Udenfor på terrassen høres den beroligende lyd fra vandet der klukker sagte som lyden fra en bæk. Haddeland Waterstone er ét, massivt stykke design i granit, hvor der sagte ridsler vand gennem de tre huller i stenen som i et kredsløb.  

Traeterrasse i cumaru trae med minimalistisk lounge designet af havearkitekt Tor Haddeland

Loungezone omgivet af linjer

Haddeland lounge er sammensat af formstærke elementer, og de rette linjer skaber en stærk kontrast til de organiske naturmaterialer, vi jonglerer med i haven. De hvide elementer er produceret i beton. Her er loungen designet i en vinkel som således skaber en zone for sig på den store svævende træterrasse. En loungezone hvor de tre integrerede gasbål i møblet blusser op og stemningen breder sig på terrassen. 

“Træterrassen i denne have fungerer som havens stue med både loungezone, spisezone og plads til børnenes leg. Vi bygger terrassen op med rum, hvor der er højt til loft og plads til det gode liv. Og på grund af de store vinduespartier bliver haven en stor del af det indendørs liv.” - Tor Haddeland
Havedesign med traeterrasse og terrasse i skifer designet af havearkitekt Tor Haddeland

Når mørket sænker sig …

Traeterrasse i cumaru trae designet af havearkitekt Tor Haddeland

Sensommeraften både ude og inde

Øverste etage på huset er drejet i forhold til underetagen, hvilket skaber en fin overdækket terrasse med plads til både spisezone og loungezone. De skråtstillede trædragere betyder, at huset syner let og svævende og de giver samtidig en næsten japansk stemning til bygningen. Stuen på førstesalen får masser af lys fra de store vinduer og der opstår en transparens både inde og ude i haven. 
Huset og haven smelter sammen til en helhed og elementerne i haven kan nydes ligeså meget inde fra huset som ude. 

Se flere eksempler på hvordan vores Haddeland Waterstone er brugt.

Terrasse belagt med skifer plank designet af havearkitekt Tor Haddeland

Skiferplank i lange baner

Terrassen er anlagt med skifer plank ligesom husets facade er i samme materiale. Naturskifer har et diskret og levende udseende, som harmonerer godt med de fleste andre materialer. Den mørke kløvede sten har et udtryk af varme i sig. De mørke skiferplanker giver oplevelsen af et unikt, udendørs gulv. Haddeland Plank er kun affaset på langsiderne, og det fremhæver plankens slanke design. De lange granitplanker imiterer en træbelægning.

Da skifer er en natursten og et bastant materiale, vil terrassen også få et naturligt slid og et look, der patinerer flot med tiden – og i lyset.

Se flere fotos af vores belægninger

Minimalistisk lounge med LED belysning designet af havearkitekt Tor Haddeland

Tre bål blusser op på terrassen

På den svævende træterrasse i cumaru træ er loungezonen lyst op med LED langs soklen. Loungen er designet, så møblet både virker markant og svævende idet soklen er trukket ind under de hvide elementer. Og med belysningen langs soklen, bliver illusionen endnu mere overbevisende. 

Belysning løfter haven et ekstra stykke, når mørket falder på. En vifte af vores nøje placerede udendørspots giver både spændende effekter og effektivt orienteringslys. Også om natten og om vinteren kan terrassen nydes ud gennem vinduerne.

Se flere eksempler på, hvordan vi har brugt Olymp Fireplace i vores haver

Produkter brugt i denne have

Relaterede projekter

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 22.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu