Christina Roslyng og Lars Christiansen spiller braetspil på terrassen

”Hus og have hænger sindssygt godt sammen”

”Have og hus hænger sindssygt godt sammen”

DesignHaver tog en nøgen træterrasse under kærlig behandling, og sommerhusgrunden blev klædt på til et godt udeliv. Og ikke bare klædt på – for ejerne har virkelig taget uderummene til sig.

Oprindeligt var det slet ikke planen, at Christina Roslyng og Lars Christiansen ville ofre en havearkitekt på deres sommerhusgrund. Og da slet ikke at få anlægsfolk til at ommøblere haven i stor stil. Parret overvejede nemlig, om de ikke bare kunne gøre noget ved den triste træterrasse selv.

Men nu er Christina Roslyng blevet rigtig glad for, at hun en dag greb telefonen og alligevel ringede til en fagmand – og at den fagmand var Tor Haddeland fra DesignHaver.

- I løbet af processen er vi blevet enige om, at udeomgivelserne fortjener noget mere, siger Christina Roslyng.

Den tidligere top-håndboldspiller påpeger, at DesignHaver har tilført haven en masse toptunede ideer, parret ikke havde tænkt på selv.

- Det, der tidligere var en stor og kold terrasse, er blevet til flere hyggelige rum. Hver eneste dag jeg ankommer til sommerhuset, nyder jeg især den scene, der er skabt foran hoveddøren, hvor brædderne blev savet op. Det er meget mere imødekommende nu, og der er skabt mere sjæl omkring huset.

Kunsten at skabe sammenhæng

For Tor Haddeland har det også været en god proces. Den store udfordring i dette projekt var med hans egne ord, at ”en i øvrigt dygtig husarkitekt havde tænkt noget, før jeg kom ind over grunden”.

- Den store terrasse omkring huset er supertypisk for en husarkitekt. Han havde renset nydeligt op, men helheden mellem huset og grunden manglede helt, siger Tor Haddeland. 

Og fra første øjeblik han så haven, summede hans tanker konsekvent omkring emnet at få skabt sammenhæng.

- Jeg synes, at det er lykkes at lave en fuldendt, minimalistisk løsning, hvor terrassens skarpe linjer er blødt op af stedsegrønne hække, og de intetsigende græsarealer på begge sider af huset er brudt op i mindre historier. Samtidig er balancen mellem indblik til haven

og at bevare udsigten også god. Det er dejligt, at stå her og blive bekræftet i, at det, vi havde tænkt sammen, faktisk ender med at fungere, siger Tor Haddeland, idet han står og ser ud over terrassens nye uderum den aften, fotografierne til serien, du nu læser sidste afsnit af, bliver taget.

Lars Christiansen er helt enig med fagmanden.

- Stilen fra huset kører videre udenfor – det var netop det, vi havde snakket om. For eksempel efterligner granitplankerne udenfor vores plankegulv inde i stuen. Hus og have hænger sindssygt godt sammen. Det er blevet en rigtig god helhedsløsning, understreger Lars Christiansen flere gange.

Skulle parret alligevel sætte en finger på helheden, så er det, at de ikke har fået brugt liggeterrassen på den fjerneste langside af huset så meget, som de havde troet, de ville.

Lars Christiansen ved sit sommerhus i Juelsminde
“Huset og omgivelserne er kommet til at hænge sindssygt godt sammen. Nu kører stilen fra huset videre udenfor, og det er blevet en rigtig god helhedsløsning. Jeg er især blevet glad for området ved udebruseren. Det er rart, at der er lukket helt af for indblik, når jeg står under strålerne.” - Lars Christiansen

Fedt at få ført ud i livet

Omvendt fremhæver Lars Christiansen ligesom Christina Roslyng den nye scene, der er skabt, når man bevæger sig fra garagen hen mod hoveddøren.

- Det er virkelig fedt, når man kommer ind på grunden ude fra vejen. Det er lidt lukket og mystisk derinde bag hækken. Den løsning er virkelig lykkes rigtig godt.

Hustruen supplerer ham:

- Ja, vi oplever slet ikke på samme måde, at folk går forbi ude på vejen og kigger ind – og alligevel er vores udsyn over havet stadig intakt.

Christina Roslyng er nu alligevel spændt på, at hækken vokser mere til, bliver tættere og kan fungere som mere bastante vægge i havens design.

- Men fra jeg tænkte: ”Nu gør vi noget” – indtil vi så sidder her på den færdige terrasse. Det har bare været så fedt at få ført ud i livet. Jeg er rigtig godt tilfreds med hele processen og resultatet af den. Vi har aldrig siddet så meget udenfor som denne sommer.

Christina Roslyng og Lars Christiansen ved sommerhuset i Juelsminde

Christina Roslyng og Lars Christiansen er vilde med deres udsigt fra sommerhuset ud over vigen ved Juelsminde. I det fjerne ses bl.a. øen Endelave og As Hoved – forhøjninger på det flade vand, der ifølge Christina Roslyng er med til at skabe bund i havudsigten.

Se et lille udvalg af haver, vi har designet og anlagt

Ønsker du at vide mere om DesignHavers produkter?

Tor.jpg
“Ring eller skriv endelig, så vi kan få en uforpligtende snak om et eller flere af vores mange kvalitets produkter.” - Tor Haddeland, Direktør af DesignHaver
kontakt

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 12.950,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu