Treadesten med sukkulenter

Haveplaner som opfylder jeres behov

En målfast haveplan

En haveplan er omdrejningspunktet for vores arbejde. Den slagplan, din have skal bygges op efter. På den måde skiller vi os ikke ud fra vores konkurrenter. Det gør vi i stedet på den måde, haveplanen bliver til på. Under vores designmøde dykker vi nemlig dybt ned i jeres behov. Vores ambition er at forstå helt ind til kernen, hvad I ønsker jer af en have. Og så kan vi bygge på derfra.

Under arbejdet med haveplanen oplever mange af vores kunder, at vi skiller os ud fra andre havearkitekter. Det skyldes blandt andet, at vi ud over evnen til at lytte til jeres ønsker, har udviklet vores eget unikke produktsortiment. Størstedelen er designet og udviklet helt fra bunden, fx vores gasbål Olymp Fireplace, loungemøbler, spejlbassiner og granitplanker.

Kernen i vores arbejde er dog blikket for at lave en kreativ haveplan med løsninger, der løfter den færdigt anlagte have højt op over gennemsnittet. Meget ofte lykkes det os at lave løsninger, vores kunder slet ikke havde tænkt mulige.

Det er de bedste projekter, synes vi. Når vi både rammer jeres behov helt præcist og flytter havedrømmen nogle skridt videre. En proces, der begynder med en masse spørgsmål, en personlig snak og den gode haveplan. Se et eksempel på, hvordan vi fandt den helt rigtige minimalistiske løsning omkring en flot udsigtsvilla, vi kalder casen Linjernes højborg

Læs hvordan processen fra første kontakt til færdig have typisk foregår under ydelser

 

Eksempel: Sådan arbejder vi med en haveplan

Haven og terrassen på husets kystside emmer af usynlige rum og kontraster i form af store cortenstålplader op mod en romantisk beplantning. Stålpladerne er nøje placeret, så de skaber individuelle zoner. De minimalistiske linjer dominerer – stålplader og stålrammer er den røde tråd omkring beplantningen.

Udsnit af haveplan tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Skitsen over haven, som er én af vores hidtil største projekter. Haveplanen var derfor langt mere detaljeret end de idéskitser, vi normalt arbejder med.

Bede med staalkant tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Havens planter bryder minimalismen med deres mere romantiske udtryk. Det stramme udtryk blev dog opretholdt ved at indramme planterne i stålrammerne.

 

Spisezone med vægge i cortenstaal tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

De forskudte stålvægge i forskellige niveauer er som fritstående skulpturer i haven, men de inddeler samtidig haven i selvstændige zoner. Her ser du havens spisezone.

 

Traedesten og forskudte cortenstaalplader tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Takshække og forskudte plader skærmer for indsyn til haven. De lyse trædesten i granit svæver ved siden af de massive plader og viser vej mod husets kystside.

Detalje af traedesten i granit

Sukkulenterne og den sorte jord danner en organisk stoflighed og et let udtryk omkring de massive sten- og stålmaterialer med deres stramme linjer og rette vinkler.

Amfiterrasse i haardttrae tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Amfiterrassen i camuratræ på kystsiden står næsten som et møbel i sig selv. Trinene med rødlige, varme nuancer står smukt til det lyse loungemøbel og husets arkitektur.

Loungemoebel ved amfiterrasse tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Det minimalistiske loungemøbel står i kontrast til terrassens øvrige, massive materialer. Den svævende ryg gør møblet let trods dets elementer, som også synes massive.

Bademiljoe tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Bronzebladene med sine store, dominerende blade og træet i bedet med sine lange, fine grene opbløder synet af de rå betonflader og de bombastiske, forskudte stålplader.

Loungezone tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Loungezonen er de lige linjers univers. Dog giver gasbålet, der er integreret i loungemøblet, en kontrast i form af flammerne, der blusser op fra en ramme med søsten.

Læs her, hvordan håndboldparret Christina Roslyng og Lars Christiansen oplevede det første møde med DesignHaver.

Christina Roslyng og Lars Christiansen ved sommerhuset i Juelsminde
“Hver gang jeg ankommer til sommerhuset, nyder jeg især den scene, der er skabt foran huset. Det er meget mere imødekommende nu, og der er skabt mere sjæl omkring huset.” - Christina Roslyng
Trist terrasse blev til glade rum

Se et udvalg af de haver, vi har designet og anlagt

Havearkitekt Tor Haddeland tegner terrasse med store kvadratiske natursten omkring pool

Følg havedrømmene til dørs med en havearkitekt

Skal du have tegnet ny have eller blot justeret i din nuværende? Vores dedikerede havearkitekter skaber minimalistiske og udtryksfulde uderum med plads til det glade udeliv. Med enkle linjer giver havearkitekten din have personlighed, og der opstår nye rum fornemmelser i samspillet mellem linjer, form, beplantning, materialekontraster og lysdesign.

Læs mere om havearkitektens proces

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 25.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
bo-bedre-magasin_2022.jpg
Menu