Minimalistisk havedesign tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Vi jagter minimalistisk havedesign

Vi jagter rene former frem for farveorgier

Minimalistisk havedesign er den stil, vi går hele vejen for at dyrke. Kernen i minimalistisk havedesign er enkle former, store flader, gentagelser og kontrasteffekter – og ligesom andre minimalister mener vi, at det enkle udtryk og få virkemidler er stærkere end det overdådige.

Vi tror på styrken i at lade en enkel farveskala dominere. Og at kombinere de afdæmpede farver med enkle nuancer som eksempelvis støvet lyserødt med en dyb violet i beplantningen. Grøn er også en farve, som mange kan have en tendens til at overse i haven. Mange planter blomstrer kun en enkelt gang i løbet af året eller i hvert fald med mange måneders mellemrum. Derfor er bladets form, struktur og ikke mindst farve et utrolig vigtigt design element.

Vi ser det også som vores opgave at udviske grænsen mellem hus og have og føre boligens rum videre udenfor. Men gang på gang er vi kommet til kort, når vi har forsøgt at rendyrke det minimalistiske havedesign. Markedets udvalg af alt fra belægning til udemøbler har ganske enkelt været utilstrækkeligt.

Derfor har vi designet og udviklet vores egen produktserie. For eksempel har vi tegnet en serie af lyse granitplanker, der fører tankerne hen på et indendørs plankegulv af træ. Blandt produkterne udviklet fra bunden finder du også vores fleksible lounge, som får skandinavisk minimalisme til at smelte sammen med stilen i spansk clubbing. 

Se hvordan vi kan bygge et loungeområde op. Som i andre haver med minimalistisk havedesign er vi glade for grundelementerne ild og vand – men også på den gren af det minimalistiske træ er vi kravlet et stykke videre. Vi har blandt andet udviklet et gasbål, der kan integreres i vores spejlbassiner, så de levende flammer spejler sig i vandet.

Se eksempler på, hvordan vi kan integrere vores gasbål

Vores raffinerede minimalisme er mere end blot produkterne. Den brænder igennem fra første streg, vi slår i en idéskitse. Og her er uforudsigelighed ét af de grundkrydderier, vi selv har blandet. Det kan være en oval terrasse skudt ind i et miljø af lige linjer i belægningen. Eller en terrasse, der vrider sig i en fræk vinkel op til et hus.

Når man arbejder med minimalistisk havedesign er det komplekse at planlægge og anlægge en have. Når det er gjort, så er vedligeholdelsen reduceret til et minimum. At en have skal være nem at holde har nemlig haft vores maksimale fokus i de årtier, vi har været i branchen.

Sådan er vores minimalistiske havedesign

Minimalistisk havedesign med lounge tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Bølgegang i formerne

Kvadrater over for ovaler, lys skarpt trukket op mod skyggefelter og mødet mellem hvidt, sort og grålige nuancer. Det er den slags effekter, vi bruger i haver af alle størrelser.

Minimalistisk havedesign med bademiljoe tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Bad i knivskarpe linjer

Her kan man tage et brusebad midt inde i et stykke geometri. De rene, lige linjer og skarpe, retvinklede kanter får et blødt modspil af beplantningen i bedene og søstenene under brusehovedet.

Minimalistisk havedesign med sydbøg tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Beplantning som blødt krydderi

En belyst sydbøg giver et feminint liv op mod den maskuline facade. De små blade og grene, der aldrig bliver for tætte, egner sig godt her. Det transparente træ supplerer det retlinjede univers.

Minimalistisk havedesign med traedesten i granit og soesten

Vedligeholdelsesfri flader

Søstenenes bløde, afrundede former får nærmest granitfliserne til at svæve. Bemærk også kanten af otte millimeter tykt galvaniseret stål, der afgrænser alle havens hovedlinjer.

Minimalistisk havedesign med terrasse i granit tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Ruminddelt terrasse

Med forskellige niveauer, snorlige linjer og sammenstød mellem rå granit, blødt træ og knivskarpt stål skabes her en terrasse i et tidløst udtryk.

Timian planter i havedesign tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Beplantning bløder op

Vi bruger ofte beplantning i nuancer som lilla og skulpturelle træer til at bløde op på det maskuline og strømlinede udtryk, der går igen i belægning, mure og andre grundelementer.

Minimalistisk havedesign med spejlbassin tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Kan vand virkelig brænde?

Vores gasbål kan integreres i et spejlbassin. Det giver et unikt møde mellem ild og vand, når bålets flammer spejler sig i overfladen. Bemærk også, hvordan spejlbassinet leder blikket ud mod horisonten.

Minimalistisk havedesign med hvidt loungemoebel tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Lyse loungemøbler på en zone af mørkt skiffer

Et illumineret loungemiljø med skulpturelle planter. Loungemøblet er skabt af et materiale, der minder om beton, men til gengæld har en blød overflade. Det integrerede design løber som et spor gennem hele haven.

Minimalistisk havedesign med spisezone tegnet af havearkitekt Tor Haddeland

Organiske modspil til skarpe linjer

Der er god plads til middag og hygge i den store spiseafdeling på terrassen nærmest huset.
Underlaget er kontrastfulde, oliebehandlede træplanker. I baggrunden giver den skulpturelle sydbøg organisk modvægt til huset.

Se et udvalg af haver, vi har designet og anlagt

Smagsprøver på DesignHavers produkter

Vi har designet og udviklet vores egen serie af gasbål, loungemøbler, mure og trapper, ligesom vi har håndplukket alt fra skarp belysning til bløde planter, der kan give din have det minimalistiske præg, vi er specialister i. Tjek vores produktkategorier og se, hvordan vi kan finde på at sætte alt fra borde til trædesten ind i en større ramme.

Få tegnet en målfast og unik haveplan for kun 22.550,-

Se et par af vores prestigehaver i BO BEDRE

Så langt kan du komme sammen med os

Dyk ned i reportagerne
Bo Bedre magasin.jpg
Menu